Tipskungen tipsar om andra tipsare

Det har varit lite snålt med speltips. Jag tar det på mig. Jag har åkt på en släng av vad de i USA kallar för binge drinking. Vad det betyder vill jag inte utveckla något vidare. Men det har att göra med att det är sommartid och det är ganska lätt hänt att man beställer en eller två bärs för mycket. Men nu ska vi snacka speltips och ingen Corona, Cors Light, Miller Light, Budweiser eller annat gött…

Speltips från Tippat.se

Förut så brukade jag alltid kolla Sportbladet för att uppdatera mig om speltips. Nu gör jag inte längre det. Jag tror att det är mindre genuina speltips nuförtiden och att det är för mycket riktad reklam där. Sportbladet är ju i Aftonbladets regi och Aftonbladet tjänar ju pengar på att sälja reklam. För mig låter det ganska logiskt att Aftonbladet måste göra spelbolagen som gör reklam hos dem nöjda.

Nuförtiden brukar jag kolla på speltipsen från Tippat. De är ett gäng speltipsare som skriver om allt från stora sporter som ishockey, fotboll eller basket till märkliga grejer som spel på Melodifestivalen. Det är alltid en god idé att ta lite nya infallsvinklar i sin helhetsbedömning. Tippat.se är en bra sajt som jag gärna läser. Men det finns många andra också. För många att nämna. Mitt tips är att hålla sig till ett par stycken och väva in all information som man läser med allt man själv tycker och tänker om aktuellt spel.

Tippat.se har också en väldigt stor avdelning för spelbolag. De skriver om fördelar och nackdelar om olika spelbolag och har en ranking för vilka som är bäst. Jag har mina favoritspelbolag som jag gärna inte avviker ifrån. Men om du inte har ett favorit-spelbolag eller vill byta spelbolag så kan du alltid gå in och titta på deras topplista.

 

Champions League – Juventus mot Barcelona

Hallå där. Det vankas årets största match. Självklart tänker jag på finalen i Champions League mellan Juventus och Barcelona. Jag tror som de flesta andra att Barcelona kommer att vinna. Men om du kollar oddsen på exempelvis betsafe.com så står det just nu att du får 5.90 gånger pengarna på Juventus, 3.95 gånger pengarna på oavgjort och 1.62 gånger pengarna på Barcelona.

Som jag skrev i första stycket så tror jag att Barcelona tar hem det här. Jag ser dem som favoriter. Men de är knappast så stora favoriter som oddsen föreslår. Jag tror att det finns ett jättevärde att spela på att Juventus vinner den här matchen eller att det står lika vid full tid.

Pirlo, Morata, Pogba, Vidal och Buffon med flera

Andrea Pirlo och Gianluigi Buffon är världsmästare. Det är två av de mest meriterade spelarna i vår tid. De kan båda ta fram sina bästa matcher när det verkligen gäller. Buffon är enligt mig och många andra en av de bästa målvakterna genom alla tider. Han kan rädda Juventus flera gånger om ifall han storspelar i finalen. Pirlo är Pirlo. Han är en av mina favoritspelare.

Sedan har vi Pogba och Vidal. Pogba kan ibland se lite valpig ut fortfarande. Han är bättre i vardagsmatcher. Men han var bra i stormatcherna under VM tycker jag och håller han i finalen mot Barcelona så är det fint för Juventus. Arturo Vidal är också riktigt bra när han är på topp.

Sedan har vi Tevez och Morata där framme. Båda dessa herrar kan göra mål på Barcelona. Det tror jag definitivt. Frågan är väl egentligen hur pass väl Juventus kan försvara sig mot Messi, Neymar och Suarez.

Gardera med 1X

Mitt tips är att gardera med 1X som du får 2.34 gånger pengarna på hos Betsafe. Jag köper som sagt att Barcelona är favoriter. Men det är inte sådana massiva favoriter som många andra verkar tro.

Identifiera bra spelbolag

Jag tänkte dela med mig av mina största poänger när jag väljer ett nytt spelbolag. Det finns massor av olika grejer som man kan kolla på när man ska jämföra två spelbolag. Jag struntar i alla detaljer och kollar bara på de stora avgörande sakerna. Så allt som design eller liknande är ingenting som jag fäster någon vikt vid alls (nästan). Men det är viktigt att kontrollera skattefrågan, spelutbud och support till exempel. Här är några nyckelsaker som jag alltid kollar när jag ska spela på ett nytt spelbolag som jag inte känner till.

Skattefritt spel

För mig gäller att allt spel måste vara skattefritt. Det bör vara så för alla andra också. Varför spela på en sajt som du måste skatta på? Det finns ingen uppsida med att göra det. Läs alltid på vad som gäller för spelbolaget som du är intresserad av att spela på. Det är en bra idé att börja att kolla på Skatteverket och deras rekommenderade länkar.

Bra metoder för insättning och uttag

Tidigare har jag tipsat om Skrill Moneybookers som är en suverän e-plånbok som jag själv använder. Neteller är en annan e-plånbok som jag visserligen jag själv inte har någon personlig erfarenhet av. Men jag har hört mycket gott om Neteller. De behöver inte använda en e-plånbok. Det går lika bra med till exempel visa eller annat kontokort. Det viktigaste är att spelbolaget är bra på att ta emot insättningar och betala ut utbetalningar i vettig tid.

Blir det någon bonus eller?

Detta är egentligen den minst viktiga punkten, men jag tar med den i alla fall. En bra startbonus när man börjar spela kan vara tacksamt att få. Jag behöver ingen superstor bonus. Det är inte så att jag förväntar mig att jag kan köpa en bil som skulle kunna köras i Gumball 3000. Det enda jag vill ha är en liten VIP-känsla när jag signar up och det är lätt fixat med en fin bonus.

Saker att tänka på som sportsbettare

Detta är min första post här på tipskungen.se. Så jag ska försöka börja lite mjukt. Jag vill ju att ni alla ska få ett grepp om vad det här ska handla om. Här levereras några grundläggande tips för dig som vill komma igång med sportsbetting.

Skaffa dig en e-plånbok

Det är en bra idé att ha en schysst rutin för insättning och uttag. För det första ska man alltid se till att skicka in de dokument som spelbolaget där du är kund efterfrågar. Det kan vara ID-handlingar eller en kopia på en räkning eller dylikt. Bara skicka in det så slipper du dröjsmål vid uttag senare. Jag gillar sedan att använda en e-plånbok. Ett exempel är Skrill Moneybookers. Jag använder ingenting annat än Skrill Moneybookers. Man ska tänka på att standardrutinen för alla spelbolag är att betala ut pengar till samma konto som du satt in pengar ifrån. Så har du satt in pengar med VISA kan du inte bara utan vidare ta ut till Skrill Moneybookers. Det handlar om att motverka penningtvätt.

Få ett grepp om hur odds fungerar

Alla sportsbettare måste förstå vad odds betyder och hur man ska förhålla sig till det. Vad betyder egentligen ett spel att du får 2.oo gånger pengarna på ett spel? Det jag menar är alltså hur många gånger spelet måste gå in för att du ska gå breakeven. Svaret är att spelet måste sitta minst 1 av 2 gånger för att det ska räknas som ett bra spel. Får du 10.00 gånger pengarna på ett spel räcker det med att det sitter 1 av 10 gånger. Får du 3.21 i odds måste spelet sitta minst 1 gång per 3.21 gånger. Hänger du med? Du kan läsa mer om odds på wikipedia.

Hålla koll på var det är skattefritt att spela

Du måste spela på spelbolag som har sin huvudsakliga drift inom EU för att det ska vara skattefritt. De flesta spelbolagen har sin licens från Malta. Kolla här för att se om ditt spelbolag också har sin licens från Malta. Om så är fallet kan du vara trygg i att det är skattefritt att spela.